Montare paravanturi

Instrucțiuni de montaj pentru paravânturile auto TeamHEKO

 
- Se coboară geamurile și se curăță garniturile geamurilor în care vor fi montate paravanturile cu un material textil sau prosop de hârtie înmuiate cu soluție de curățat. Dacă garniturile sunt umede, se usucă atent cu ajutorul uscătorului de păr sau se lasă să se usuce singure.
 
- Se dezlipesc foliile de protecție de pe benzile adezive, se introduce partea din față a paravantului în locașul geamului dinspre oglindă, după care la fel partea din spate, în așa fel încât paravantul să fie ușor arcuit către exterior. Se introduce treptat marginea paravantului în garnitură, începând de la oglindă către spate, până când paravantul se așează în locașul lui.
 
- Se verifică poziționarea corectă, după care se apasă fin marginea introdusă în cheder către cheder pentru a se lipi.
 
- Se introduc profilele de montaj „U” în garniturile geamului în felul următor: una în dreptul oglinzii, cu pintenii către interiorul mașinii, și una la capătul din spate a paravanturilor la fel, cu pintenii către interiorul mașinii. Pentru a se introduce profilele în garnituri, se folosește un card de plastic sau o șurubelniță lată. Vezi locul și poziția profilului „U”.
 
- Geamul se va ridica de prima oară ușor, în trepte, pentru ca paravanturile să se așeze. În cazul în care la ridicare, geamul se ridică greu, se recomandă să se ajute cu mâna de câteva ori. Garniturile se pot unge cu ulei siliconic sau spray degripant. Pe parcursul utilizării, paravanturile se vor așeza. Geamurile se vor menține în poziție ridicată minim 4 ore.
 
- Pentru montarea paravanturilor de la ușile spate, se procedează similar. A se evita montarea paravanturilor la temperaturi scăzute.
 

A se evita coborârea geamurilor sub nivelul paravanturilor în cazul deplasării cu viteză. Geamurile se pot coborî total doar la viteze reduse.

Răspunderea pentru pierderea, distrugerea paravanturilor sau avarierea altor vehicule sau persoane cauzate de deflectoarele dezlipite, cade în sarcina celui care nu a respectat aceste indicații. A nu se deschide ușile prin tragerea deflectoarelor, respectiv a nu se închide ușile prin impingerea lor.

 

Curățarea se face utilizând apă și șampon auto sau spumă activă. NU folosiți solvenți chimici sau diluanți pentru a curăța paravanturile! A nu se șterge la uscat.
 

Vezi aici video cu instructiuni de montaj.